Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tureckie minikebaby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 4 szt
pepperoni 1 szt
sól do smaku
kolendra do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oliwa 6 łyżek
natka pietruszki 3 gałązki
jogurt 30 dag
papryka 3 strąki
rozmaryn 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
cytryna 1 szt
biodrówka 60 wołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tureckie minikebaby

Czosnek zmiażdżyć, cebulę zetrzeć na tarce, pepperoni posiekać. Składniki utrzeć na pastę z łyżeczką soli, dodać 5 łyżek oliwy i łyżeczkę papryki, wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem. Wstawić na 3 godz do lodówki. Zrobić sos. Obrać i zetrzeć na tarce drugą cebulę., dodać do jogurtu razem z posiekana natką, kolendrą i resztką oliwy. Pozostałe cebule pokroić na cząstki, papryki na kawałki. Nadziewać na szpadki - osobno mięso, osobno warzywa. Grillować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak