Sposób przygotowania

Przygotowac galaretki w ¾ podanej na opakowaniu ilości wody.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Masło utrzeć na puch. Pod koniec miksowania dodać cukier puder (może być mniej jeśli banany są bardzo slodkie). Do masy dodać tężejące żółte galaretki. Zmiksować. Do połowy masy dodać rozgniecione banany i zmiksować.
Biszkopta posmarować masą bananową. Ułozyc herbatniki i posmarowac resztą masy tej bez bananów. Na koniec polać tężejącą galaretką truskawkową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ania20m

    uwielbiam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !