Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
czarne oliwki 20 dag
wino białe 2 szkl
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól łyżeczka
pieprz łyżeczka
rozmaryn łyżeczka
tymianek łyżeczka
wołowina pieczeniowa pół kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń po włosku

Mięso natrzeć oliwą, wymieszaną z przyprawami, odłożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie obsmażyć je na oliwie na rumiano, przełożyć je do brytfanki, dodać wino i rozgnieciony czosnek, piec ok 1,5 godz w 250 st. często podlewając sosem. Pokrojone pieczarki podsmażyć i gdy mięso jest już miękkie dodać do niego pieczarki i oliwki, dusić razem 10 min. Gotowe pokroić na plastry i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak