Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masłem paprykowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
masło 1 kostka
czosnek 2 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masłem paprykowym

Kroki postępowania

1
Miękkie masło ucieramy razem z przyprawami i czosnkiem, formujemy masełko, zawijamy w folię i schładzamy.
Krok 1 - Bagietka z masłem paprykowym foto
2
Bagietkę nacinamy (ale nie do końca) a w "kieszonki" wkładamy plastry masła.
Krok 2 - Bagietka z masłem paprykowym foto
3
Bagietkę można upiec w piekarniku i podać do przeróżnych sałatek, lub owinąć w folię aluminiową i upiec na grillu.
Smacznego!
Krok 3 - Bagietka z masłem paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbarella 04.06.2012 20:49
pyszności
barbarella 04.06.2012 20:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak