Sposób przygotowania

Mleko kokosowe (woda kokosowa) to bezbarwny płyn znajdujący się w orzechu kokosa, mleczko kokosowe uzyskuje się z miąższu kokosa, poprzez zalanie wodą i moczeniu, lub gotowaniu kilku minut.
Roślinne mleko jest znane wegetarianom nie od dzisiaj, jeszcze wiele pyszności można się od nich nauczyć.

- 1l wody nie gazowanej
- szklankę wiórek kokosowych

Zalej wiórki wodą i odstaw na 2h. Następnie wiórki z wodą miksuj blenderem i odcedź. Gotowe!
Aromatyczny płyn o zabarwieniu mleka. Po odstaniu rozwarstwia się.

Polecam pyszne doznania:)

Z tego mleczka korzystałam do przepisów
na kurczaka: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/226085/kurczak-pieczony-z-curry.html
i do koktajlu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/226735/smoothie-z-gruszka-i-morelami.html

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mmm.. Też takie robię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    zawsze zastanawia?am si? jak smakuje i chyba w ko?cu musz? spróbowa?;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    przydatny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    pychota mleczko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !