Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko kokosowe

Mleko kokosowe (woda kokosowa) to bezbarwny płyn znajdujący się w orzechu kokosa, mleczko kokosowe uzyskuje się z miąższu kokosa, poprzez zalanie wodą i moczeniu, lub gotowaniu kilku minut.
Roślinne mleko jest znane wegetarianom nie od dzisiaj, jeszcze wiele pyszności można się od nich nauczyć.

- 1l wody nie gazowanej
- szklankę wiórek kokosowych

Zalej wiórki wodą i odstaw na 2h. Następnie wiórki z wodą miksuj blenderem i odcedź. Gotowe!
Aromatyczny płyn o zabarwieniu mleka. Po odstaniu rozwarstwia się.

Polecam pyszne doznania:)

Z tego mleczka korzystałam do przepisów
na kurczaka: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/226085/kurczak-pieczony-z-curry.html
i do koktajlu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/226735/smoothie-z-gruszka-i-morelami.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 20.04.2013 14:49
pychota mleczko:)
goofy9 04.12.2012 22:54
przydatny przepis
edi 07.09.2012 08:47
zawsze zastanawia?am si? jak smakuje i chyba w ko?cu musz? spróbowa?;)
Sylwia29 02.06.2012 12:11
Mmm.. Też takie robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak