Sposób przygotowania

schab należy umyć i pokroić w plastry. Plastry podsmażamy na patelni na smalcu doprawiając go sola i pieprzem . dusimy tak ok 10 minut. następnie doprawiamy jeszcze czosnkiem i papryką wtedy nabierze ładnego koloru. dusimy tak jeszcze ok 7 minut.
Gdy mięso jest już gotowe robimy do niego sos, dodając 1 łyżkę mąki rozrobioną z wodą i i 1/3 kostki rosołowej. wlewamy wszystko do mięsa i dusimy. po ok 5 minutach można serwować z ziemiankami i kapustka biała ( przepis osobno)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    uwielbiam taki schabik w sosie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszna propozycja. uwielbiam ten sosik z mięska :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !