Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koperek 1 sztuka
cytryna do smaku
masło 5 łyżek
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka

Białą kapustkę drobno kroimy i podsmażamy na maśle kilka minut następnie wrzucamy ja do garnka i zalewamy woda i dusimy ok 30 minut, ( po około 15 minutach duszenia dodajemy drobniutko posiekaną cebulkę i startą marchew. ) dodajemy soli i pieprzu do smaku oraz wrzucamy posiekany koperek. Wszystko dusimy jeszcze ok 5 minut i dodajemy kilka kropel cytryny do smaku. Gdy kapustka będzie już miękkie można po podawać. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami . POLECAM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 02.06.2012 15:44
ale w tej wodzie wszystko?
parysek10 02.06.2012 14:22
wygląda średnio, ale w smaku pewnie lepsza
halina17 02.06.2012 13:21
DOBRA KAPUSTA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak