Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szklanki
śmietana 30% 250 ml
czekolada gorzka 100 gram
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, śmietanę ubijamy na sztywno. Żółtko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ciągle mieszając dodajemy rozpuszczoną czekoladę i ubitą śmietankę. Po dodaniu śmietany delikatnie mieszamy łyżą aż do uzyskanie jednolitej masy (nie mikserem!!).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 26.08.2012 17:45
pycha
parysek10 02.06.2012 14:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak