Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Jabłka myjemy i kroimy w plasterki.

Resztę składników mieszamy tak by nie powstały grudki. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie.
Do ciasta wrzucamy pokrojone jabłka.
Na patelni układamy łyżką niewielkie placki, smażymy z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.04.2013 07:49
uwielbiam racuchy
kaja1991 19.10.2012 12:34
często robię jako dodatek do zup
kamyk 31.07.2012 21:01
lubię takie racuchy z jabłkami
edi 14.06.2012 15:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak