Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe na pikantno

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe
papryczka chilli 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1-2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
woda
mąka
olej
musztarda ostra

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe na pikantno

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroimy w plastry i ją rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron przyprawą do gulaszu, paprykami i pieprzem. Z jednej strony smarujemy musztardą. Układamy po paseczku ogórka, papryki, cebuli i papryczki chilli.
Krok 1 - Zrazy wołowe na pikantno foto
2
Mięso zawiajmy i spinamy wykałaczkami na bokach. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Zrazy wołowe na pikantno foto
3
Gdy mięso dobrze będzie obsmażone ze wszystkich stron zalewamy gorącą wodą i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Solimy.
Krok 3 - Zrazy wołowe na pikantno foto
4
Zaciągamy sos wymieszaną wodą z mąką. Chwilę jeszcze gotujemy. Zrazy podajemy polane sosem
Krok 4 - Zrazy wołowe na pikantno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak