Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort galaretkowy z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
galaretka truskawkowa 1
brzoskwinie w puszce 1 puszka
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Tort galaretkowy z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Galaretkę przygotować w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Odstawić do stężenia.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Krok 1 - Tort galaretkowy z brzoskwiniami foto
2
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Galaretkę pokroic na małe kawałki i wsypac do masy. Miksowac razem aż do osiągnięcia oczekiwanego efektu masy.
Krok 2 - Tort galaretkowy z brzoskwiniami foto
3
Biszkopta przeciąć na pół. Posmarowac masą, przyłożyc drugim biszkoptem, znów posmarować masą i ułożyc brzoskwinie. Posypać startą lub pokrojoną czekoladą.
Krok 3 - Tort galaretkowy z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 02.06.2012 10:19
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak