Przepis i sposób przygotowania na: Tort galaretkowy z brzoskwiniami
Kroki postępowania
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt | |
jajko | 5 |
cukier | 5 łyżek |
mąka | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
masa | |
śmietana 30% | 0,5 l |
cukier puder | 0,5 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyzeczki |
galaretka truskawkowa | 1 |
brzoskwinie w puszce | 1 puszka |
czekolada mleczna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: