Sposób przygotowania

Jajka z 3 łyżkami cukru ubić na parze. Miód z margaryną rozpuścić w rondelku, przestudzić. Do przestudzonej margaryny z miodem wsypać mąkę wymieszaną z sodą i mielonymi orzechami, pozostały cukier, dodać ubite jajka, śmietanę, aromat i zagnieść ciasto. Następnie podzielić na 4 części, cienko rozwałkować i upiec 4 placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut. Kaszkę z mlekiem ugotować na gęsto, ostudzić. Masło ucierać z cukrem pudrem dodając stopniowo kaszę. Pod koniec dodać sok z cytryny i aromat. Na jeden upieczony, zimny placek wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem. Posmarować powidłami lub marmoladą, przykryć trzecim plackiem, wyłożyć pozostałą masę i przyłożyć ostatnim. Ciasto przyłożyć deseczką i obciążyć. Następnie oblać polewą i posypać wiórkami kokosowymi

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    lubię takie smaki,pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    wyglada przepysznie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    szkoda, że po rozkrojeniu moje ciasta tak nie wyglądają. Super;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    klasyczne i pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale pyszne! Idealne na zbliżające się Święta;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !