Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryby z czosnkem i chrzanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z ryby 2 szt
czosnek 1 ząbek
chrzan świeżo starty 1 łyzeczka
mąka 2-3 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryby z czosnkem i chrzanem

Filety z ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować świeżo startym chrzanem i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.01.2013 23:21
bardzo smakowity obiad
Wiesława1 16.08.2012 10:26
super
manaika 12.08.2012 22:34
super!
edyta44 25.07.2012 09:59
pycha
kate.500 06.07.2012 08:07
wyglada pysznie
anulka69 22.06.2012 09:08
pycha
ewka1978 02.06.2012 09:42
ale pięknie wygląda
daria2911 02.06.2012 09:35
uwielbiam rybę
Justyna87 02.06.2012 09:26
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak