Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować, odcedzić i ciepłe przecisnąć przez praskę. Następnie ostudzić, wyłożyć na stolnicę, dodać mąki, jajko i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta utoczyć wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek ciasta lekko spłaszczyć, położyć łyżeczkę powideł i dokładnie zlepić. Knedle wrzucać do dużej ilości osolonej wody i gotować około 5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Uwielbiam knedle!! super;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Z chęcią bym spróbowała
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo je lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !