Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowo cytrynowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 100 gram
masło 50 gram
margaryna 25 gram
cytryna 1 sztuka (sok i skórka)
migdały 50 gram (zmielone)
Żółtk surowe 1 sztuka
cukier puder 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowo cytrynowe

W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki i wyrabiamy miękkie ciasto, owijamy w folię i odstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Po tym czasie odrywamy małe kawałki ciasta, lepimy kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie przyciskamy tłuczkiem lub widelcem robiąc wzorek i wkładamy do nagrzanego do 190' piekarnika na 8-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.09.2013 13:43
no pomysłowe te wzorki :D
andzelika
andzelika 23.09.2012 12:02
ciekawe i pewnie smaczne
agnyeshka 04.06.2012 15:15
śliczne ciastka :)
APM 02.06.2012 00:58
Dziękuję :-) wzorki zrobiłam stempelkiem z opakowania do ciastoliny.
staropolanka5 02.06.2012 00:50
fajne wzorki, bardzo piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak