Sposób przygotowania

Margarynę topimy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i mleko - zagotowujemy.

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.

Ostudzoną masę miksujemy z mąką, proszkiem, żółtkami i pianą.

Tortownicę smarujemy margaryną i wylewamy do niej ciasto, na nim układamy maliny i lekko dociskamy.

Murzynka pieczemy w rozgrzanym do 180' piekarniku przez ok. 60 minut.

Polewa:

Margarynę topimy w rondelku, dodajemy mleko, cukier i kakao, szybko mieszamy. Gdyby polewa się zwazyła dodajemy trochę zimnego mleka i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Gorącą wylewamy na ciasto i układamy owoce.

Odstawiamy do lodówki na jakiś czas.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    jak będzie sezon to się skuszę
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny i apetyczny, robię takie ciasto tylko nigdy nie łączyłam z malinami, a wyglada pięknie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    wygląda przeapetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ślicznie podany. Aż chce się kawałeczek zjeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda nieziemsko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    ten murzynek wygląda kusząco;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    zrobiłam :) przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chyba wypróbuję Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda przeapetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !