Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzika czyli twaróg do chleba i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana najlepiej ukwaszona 2-4 łyzki
sól, pieprz do smaku
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gzika czyli twaróg do chleba i nie tylko

Twaróg rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z podanych warzyw możemy dodać wybrane lub wcale, ale im więcej dodatków tym serek jest smaczniejszy. Niektórzy podaję ten serek z młodymi ziemniakami jako danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 01.11.2011 09:04
Muszę spróbować z ziemniakami.
manaika 01.09.2011 20:17
jeszcze nie jadłam czegoś takiego:)
Grazyna0211 19.08.2011 09:33
smaczny jest bardzo!!!
kasiurek 27.08.2010 08:45
ciekawe, chętnie spróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak