Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z pieczarkami i cebulką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuka
pieczarki 100 gram
przecier pomidorowy 200 ml
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
matijasy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z pieczarkami i cebulką

WYKONANIE:

Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze to na czwórki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 21.11.2013 16:29
apetyczne zdjęcie :)
ajres 16.09.2012 22:05
super
Anna169Hosz 11.06.2012 10:03
Podoba mi się ten przepis.
barbarella 02.06.2012 13:25
prezentują się rewelacyjnie.
msmariusz 02.06.2012 00:18
pewnie smaczne
foczka-ks 02.06.2012 00:01
pięknie podanene

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak