Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Z drożdży, łyżki cukru, łyżki mąki i połowy ciepłego mleka robimy zaczyn.
W osobnej miseczce ucieramy cukier z żółtkami. Po wyrośnięciu rozczynu dodajemy do niego mąkę, masę żółtkową, jajko, resztę mleka i roztopione masło. Wszystko mieszamy na gładką masę i przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, wyrównujemy układamy owoce i kruszonkę.

Kruszonka:

Wszystkie składniki ( mąka krupczatka, cukier puder, miękkie masło )zagniatamy opuszkami palców.



Ciasto pieczemy 40 minut w 200'

Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    już nie mogę doczekać się sezonu jagodowego
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    pięknie ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    dobre drożdżowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pyszny:))Uwielbiam takie ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !