Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1
cebula 1
papryka czerwona 1/2
ogórki kiszone 2
pietruszka
słonecznik łuskany
jajko ugotowane na twardo 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Makrelę obrać rybę ze skóry i bardzo dokładnie oczyścić z ości, rozdrabniając do miseczki.
Obieramy i drobno siekamy cebulę. Kiszone ogórki oraz paprykę kroimy również w drobną kostkę.Obieramy jajka ze skorupki i jak pozostałe składniki siekamy w kosteczkę. Pokrojone składniki łączymy z rybą. Doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem (polecam pieprz cytrynowy do ryby). Siekamy pietruszkę i dodajemy do pasty.
Jako ciekawy chrupki dodatek polecam ziarna słonecznika które wzbogacają smak i dodają wartości odżywczych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.09.2012 20:17
pycha
Dorian 28.09.2012 15:06
pysznosci
Fiffi 22.09.2012 23:23
pyszna, robię podobną
RenataZ-et 21.09.2012 14:36
bardzo taką lubię
fictor123 20.08.2012 14:29
mniam
pierniczkowo 20.08.2012 09:28
pycha:)
ewaa 14.08.2012 19:34
super
Kuchareczka2 31.07.2012 21:09
uwielbiam
caralajna 20.07.2012 21:08
musi być pyszna
ttrytka 02.06.2012 00:59
smACZNIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak