Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko pikantne żeberka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 1 szt
sok z cytryny 3 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko pikantne żeberka z grilla

Żeberka opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki z dwoma, trzema kostkami.Koncentrat pomidorowy mieszamy z miodem,posiekaną cebulą, sokiem z cytryny, olejem. Dodajemy ok. pół łyżeczki mielonej papryki i imbiru oraz sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną marynatą smarujemy żeberka i odstawiamy na 5 godz w chłodne miejsce. Przed położeniem mięsa na grill zdejmujemy z niego marynatę . Żeberka kładziemy na ruszcie i pieczemy ok. 15 min. Następnie polewamy delikatnie pozostałą marynatą i pieczemy jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak