Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy wywar na warzywach i mięsie. Gdy się ugotuje wyciągnąć wszystkie składniki (warzywa i mięso).
Do wywaru wlać zakwas, tyle żeby było lekko kwaśne + łyżeczkę chrzanu.
W między czasie na patelni smażę pokrojony w kostkę boczek, gdy puści tłuszcz, dodaję pokrojoną w kostkę białą kiełbasę. Smażę tak długo, aż kiełbasa będzie lekko różowa.
W osobnym garnku gotuję ziemniaki, również pokrojone w kostkę, gotuję około 10 minut.
Wszystkie składniki łączę ze sobą. Gotuję na wolnym ogniu, aż się zagotuje. Sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam solą i pieprzem, oraz dodaję słodką śmietanę. Na sam koniec dodaję dużo majeranku i odstawiam.
Zupę podaję z gotowanymi jajkami.

Smacznego!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !