Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z agrestu z nutką truskawek na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
truskawki 1 szklanka
cukier 25 dag
woda 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu z nutką truskawek na zimę

Agrest oczyszczamy i opłukujemy. Truskawki oczyszczamy z szypułek i opłukujemy. Agrest przekładamy do słoików, do każdego dodając po kilka owoców truskawek. Wodę zagotowujemy z cukrem i gorącym syropem zalewamy owoce w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.03.2013 11:00
kiedy miałam działkę i duzo owoców też tak robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak