Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora i rzodkiewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
rzodkiewki 1 pęczek
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora i rzodkiewek

Por oczyszczamy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy jogurt, oliwę i doprawiamy do smaku. mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.05.2013 10:46
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak