Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie piknikowe ślimaki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty mrożone
ketchup pikantny 4 łyżka
ser żółty 5 dag
masło 1 łyżka
bazylia 1 duża garść

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie piknikowe ślimaki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wyciągamy z zamrażarki na 5 minut. W tym czasie płuczemy liście świeżej bazylii i osuszamy je papierowym ręcznikiem. Niezbyt drobno siekamy i dodajemy do ketchupu.
Krok 1 - Francuskie piknikowe ślimaki foto
2
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Francuskie piknikowe ślimaki foto
3
Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy, smarujemy ketchupem z serem.
Krok 3 - Francuskie piknikowe ślimaki foto
4
Zwijamy ruloniki i kroimy mniej więcej na 0,5- 1 cm kawałki. Układamy na foremce wysmarowanej masłem.
Krok 4 - Francuskie piknikowe ślimaki foto
5
Pieczemy około 15 minut w 170-180 stopniach.
Krok 5 - Francuskie piknikowe ślimaki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 20.08.2012 11:44
super przepis... Pozdrawiam
Małgorzata106 05.08.2012 19:33
super
anemon 02.06.2012 18:25
Podoba mi się Twój pomysł, do wykorzystania nie tylko na piknik.
ewasylwia 02.06.2012 14:57
Szybko, prosto i smacznie
Monika78 02.06.2012 14:54
wygladaja bombowo! fajny pomysl..
Sroczka 02.06.2012 14:11
Zdjęcie zachęca do jedzenia. Wspaniale wyglądają.
Beatris 02.06.2012 13:18
Idealna przekąska na piknik i nie tylko.
Cukiereczek13 01.06.2012 23:19
ekstra wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak