Sposób przygotowania

cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić na masełku. do miesa dodajemy cebulę ( ostudzoną), jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką.. wyrabuiamy gładką masę, po wyrobienu formujemy małe pulpeciki. koperek drobniutko szatkujemy. gotujemy bulion i do wrzatku wkladamy pulpeciki, gotujemy je do momentu wpłyniecia na wierzch, po tym czasie wyjmujemy je. smietane polaczyc z maka i dodac jedna goraca łyżkę bulionu i sok z cytryny, dokladnie polaczyc, potem wlac nasza smietane do bulionu i gotowac do momentu zgestnienia sosu. wlozyc pulpeciki i chwilke zagtowac na koniec wsypac nasz koperek i wymieszac delikatnie uwazajac na pulpeiki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !