Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alkoholowe bomby 2 rodzaje

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier kawowy 100 ml
mleko 100 ml
migdały 200 g
wiórki kokosowe 100 g
kakao do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Alkoholowe bomby 2 rodzaje

Składniki na jasne:
50 ml likieru
50 ml mleka
200g mielonych migdałów + do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy mielone migdały i całość mieszamy. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w pozostałej części mielonych migdałów - schłodzić.

Składniki na ciemne:
50 ml likieru
50 ml mleka
100g wiórków kokosowych
kakao do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i czekamy aż kokos wchłonie całość płynu. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 22.06.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak