Sposób przygotowania

Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi suszonymi owocami,(rodzynki, żurawina, morele) mak, kaszę mannę, aromat, olej, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej wąskiej formy, ułożyć pierniczki i zalać pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 stopni około 20-25 minut. Ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sandra11

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotaaa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pyszne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda przesmacznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda przesmacznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda przesmacznie!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super, bardzo mi się podoba jak wygląda to ciasto
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda smacznie:)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !