Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wlać śmietanę, dodać żółtka, sól i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać cukier, cynamon, wymieszać. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Szklanką wycinać krążki, nakładać jabłka, składać na pół i dokładnie zlepić brzegi. Układać na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    WiktoriaGotuje

    ciekawy przepis
  • 2
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pieczone pierożki....cudeńko!
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !