Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pod lekkim obłoczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier brązowy 2-3 łyżki
masło roztopione 120 gram
jajko 4 sztuki
cukier 2/3 szklanki
budyń śmietankowy 1 sztuka
czekolada 100 gram
białko 2-4 sztuki
cukier trzcinowy 5 łyżek
twaróg 500 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod lekkim obłoczkiem

do roztopionego masła dodajemy rozkruszone herbatniki, bułkę i cukier. gotową masą wykładamy spód blachy do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. jajka ubijamy z cukrem, małymi partiami dodajemy ser i wsypujemy budyń.. mase przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 50-60 minut. z białek i cukru ubijamy sztywną pienę. czekoladę roztapiemy w kąpieli wodnej. po godzinie pieczenia nasz sernik wyjmujemy i delikatnie smarujemy go pianą lekko i ponownie wstawiamy do piekarnika zapiekamy do momentu popękania piany. po ostudzeniu lub nie sernika rysujemy na nim z czekolady tak zwane esy floresy i na kazdym rogu mozna lub nie kladziemy wisnie z dzemu lub truskawki to tak dla dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.07.2012 22:42
ale pysznie wygląda - mniam
Dorian 02.06.2012 07:41
boski...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak