Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać wiórki kokosowe, cukier puder, żółtka, wymieszać, podzielić na 2 części. Z jednej połowy zagnieść ciasto. Do drugiej połowy dodać kakao i śmietanę, zagnieść, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Oba ciasta rozwałkować w podobnej wielkości prostokąty, położyć jedno na drugim i przewałkować. Ciasto pokroić w paski o szer. 2 cm i długości 8 cm. Następnie naciąć przez środek i przewijać tak jak chrust. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować białkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 stopni około 10-15 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowicie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pięknie wygląda ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooo ciasteczka jak faworki :]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !