Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1/2 pęczka
por
Makaron kolanka 1/2 szkl.
sól i pieprz
fasola 1 puszka
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z czerwoną fasolą

włoszczyznę oczyścić umyć zalać wodą w garnku dodać przyprawy i kostkę rosołową,paprykę umyć pokroić i włożyć do garnka z warzywami i gotować ok.30min.wywar odcedzić warzywa pokroić dodać do wywaru razem z osączoną z zalewy fasolą i gotować doprawić do smaku solą i pieprzem w oddzielnym naczyniu ugotować makaron w osolonym wrzątku odcedzić i dodać do zupy wymieszać i podawać posypaną koperkiem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.01.2014 01:55
fajny przepis
m1monika 14.11.2013 11:28
smaczna zupka :-)
Wacław 29.05.2013 09:12
lubie zupy a ta zapowiada sie smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak