Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 8 plasterków
płatki migdałowe 1 łyz
papryka czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
mąka 2 łyż
śmietana 4 łyż
olej
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe z nadzieniem

plastry schabu lekko rozbijamy lekko nacieramy czosnkiem i sola i pieprzem. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce dodajemy płatki migdałowe. Paprykę myjemy i drobno kroimy dodajemy do jabłek-mieszamy farsz. na każdy płąt kłądziemy farsz i zawijamy w roladke (boki by się nei rozkłeiły spianmy wykałaczką) kazda roladke obtaczamyw mace i obsmażamy z obu stron. Następnie podlewamy gorącą woda niewielką iloscą i dusimy do miękkości zagęszczamy sos mąką i doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i solą na końcu dodajemy śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.06.2012 14:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak