Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg.
boczek 15 dkg.
cebula
marchewka
pietruszka
seler kawałek
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z mięsem

warzywa obrać umyć pokroić i włożyć do garnka zalać wodą ok.1,5 litra,włożyć umyte i pokrojone mięso,liść laurowy i gotować ok.30min.odcedzić do wywaru dodać pokrojoną kapustę kwaszoną i gotować ok.30min.cebulę posiekać i zrumienić razem z pokrojonym boczkiem całość oprószyć mąką wymieszać i dodać do gotującej się zupy na koniec doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli,tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.01.2014 09:17
uwielbiam kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak