Sposób przygotowania

W misce rozetrzeć drożdże z cukrem,dodać łyżkę mąki i odrobinę wody. Odstawić na 15-20 min do wyrośnięcia.
Gdy rozczyn będzie już gotowy wsypać pozostałą mąkę, sól, otręby, nasiona. Gdyby ciasto było za suche dodać nieco więcej letniej wody- to zależy od wilgotności mąki. Na końcu dodać olej i wyrabiać ciasto ręką kilka minut.
Pozostawić do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotować składniki na wierzch i sos
Sos zrobiłam jak najprościej -zmieszałam keczup z koncentratem pomidorowym i przyprawiłam na ostro.
Ciasto rozłożyłam na wysmarowanej tłuszczem formie ,posmarowałam sosem i ułożyłam dodatki .W tym przypadku były to cebula, pieczarki, oliwki. Po prostu kładziemy to co lubimy.Podobnie ilość sera.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    dla mnie super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    rewelacyjna pizza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    super pomysł z tymi otrębami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mnie z otrębami..
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam pizzę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    narazie skończyłem na etapie ciasta pełnoziarnistego. gdzieś czytałem, że otręby powinno się wcześniej moczyć. Co o tym sądzisz?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale bogata w dodatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda bardzo smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taka inna i na pewno smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    a pieczarki pieczemy tez ? bo na zdjeciu tak jakby tylko porkojone? ciekawy przepis, spodobał mi sie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !