Sposób przygotowania

Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końce i ewentualnie strugamy „nóżkę”. Na folii aluminiowej rozłożonej na blasze układamy szparagi, polewamy je odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy dużą szczyptą soli i bułką tartą. Delikatnie poruszamy szparagami, aby obtoczyć je w panierce. Na koniec na szparagi ścieramy parmezan. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220st przez 10 minut. Podajemy na ciepło. Danie można również przygotować na grillu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Szaragi na początku fotek wyglądają jak śniegiem opruszone :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    chętnie wypróbuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !