Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z parmezanem

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z parmezanem

Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końce i ewentualnie strugamy „nóżkę”. Na folii aluminiowej rozłożonej na blasze układamy szparagi, polewamy je odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy dużą szczyptą soli i bułką tartą. Delikatnie poruszamy szparagami, aby obtoczyć je w panierce. Na koniec na szparagi ścieramy parmezan. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220st przez 10 minut. Podajemy na ciepło. Danie można również przygotować na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 24.01.2014 22:46
chętnie wypróbuję!
plocia 30.12.2013 21:55
Szaragi na początku fotek wyglądają jak śniegiem opruszone :D
smakowita 09.07.2012 17:23
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak