Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDORY NADZIEWANE WARZYWAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 5-10 szt
włoszczyzna 1 poracja
olej sojowy 1 łyżka
zielona pietruszka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDORY NADZIEWANE WARZYWAMI

Włoszczyznę oczyścić, opłukać ugotować, ostudzić i pokroić drobną kostkę, dodać olej sojowy, drobno posiekana zieloną pietruszkę, sol i cukier do smaku, wymieszać. Pomidory umyć, ściąć wierzch, wydrążyć miąższ (wykorzystać po rozdrobnieniu do warzyw), napełnić nadzieniem z warzyw i przykryć ściętym wierzchem. Podawać na liściu sałaty. Przed podaniem można również zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak