Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-serowy do mięs na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
sok z cytryny 5 łyżek
sól do smaku
czosnek 12 ząbków
olej 1 szklanka
cukier do smaku
papryka mielona do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
orzechy włoskie 1 mielone
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-serowy do mięs na zimno

Jajko roztrzepać z solą i 5 łyżkami soku z cytryny.Dodać 12 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę. Stale ucierając powoli dolewać olej(szklanka).Na koniec przyprawić cukrem, mieloną papryką i suszoną bazylią. Dodać 5 łyżek żółtego sera startego na drobnej tarce i łyżkę mielonych orzechów włoskich.Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 08.06.2012 18:47
o coś dla mnie
ronald88 01.06.2012 19:52
pycha
Rafał10 01.06.2012 18:09
uwielbiam ten sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak