Sposób przygotowania

mięso umyć i pokroić w kostkę boczek w słupki.dwie cebule,paprykę i czosnek obrać czosnek przecisnąć przez praskę pozostałe warzywa w paski,na patelni rozgrzać olej włożyć mięso i boczek zrumienić,dodać pokrojone warzywa ziarenka pieprzu,paprykę słodką i ostrą wlać bulion,przykryć i dusić na wolnym ogniu ok.30min.dodać śmietanę wymieszaną z mąką i pastą paprykową,wlać wymieszać i jeszcze chwilę gotować pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem,ziemniaki i pozostałe cebule obrać umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach dodać jajka,mąkę sól do smaku oraz pieprz dokładnie wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron,po upieczeniu na każdy placek nakładać porcję gulaszu składać na połowę i podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super przepis - wypróbuję!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny taki obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny taki obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo lubie placki w takiej postaci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !