Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ponczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum biały 1|2 szklanki
żółtko jajek 4 sztuki
mąka zioemniaczana 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
wino białe 1 szklanka
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ponczowy

Wino zagotować z wodą . Żółtka wymieszać dokładnie z mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się wino i mieszać. Zdjąć z ognia dodać cukier , sok z cytryny , wymieszać dokładnie . Następnie zmiksować wlewając powoli rum.Podawać do zimnych deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.06.2012 19:51
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak