Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 plastrów
pieprz Prymat 2 szczypty
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Skladniki:
1 por, 20 dag pieczarek, 2 jaja, 2 łyżki majonezu, 20 plastrów szynki konserwowej, 1 kostka rosołowa kucharek, 2 szkl wody, 4 łyżeczki żelatyny sół, pieprz Prymat

Pieczarki, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, o dużych oczkach, smażymy. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy osobno. i wsypujemy do pieczarek , mieszamy. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. mieszamy z pieczarkami i porą, dodajemy majonez ,pieprz, sół do smaku. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą, zalewamy roladki i do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.06.2011 00:24
dobre
kielcok1 27.12.2010 18:52
szynka jest dobra
Barbara55 24.12.2010 11:56
dobre
rakow2
rakow2 08.11.2010 15:09
konkretna rzecz
buksiak12 25.08.2010 15:24
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 09:55
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:30
warto wypróbować
Zośka1 02.07.2010 22:41
nei lubię galarety, ale szynka zaje.............
brygida 10.06.2010 19:28
jako zakąska
darek6 07.06.2010 21:29
fajne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak