Sposób przygotowania

Z 1/2 szklanki ciepłego mleka, łyżeczki cukru, mąki oraz pokruszonych drożdży przygotować rozczyn. Połowę orzechów zmielić, resztę posiekać. Jajka utrzeć z cukrem i 1/4 łyżeczki soli. Z mąki, rozczynu, jajek, ciepłego mleka wyrobić ciasto. Dodać ciepłe masło i zmielone orzechy. Odstawić do wyrośnięcia. Czekoladę posiekać, wymieszać z orzechami. Ciasto rozwałkować na placek, wykroić na 16 krążków. Nałożyć nadzienie, starannie zlepić bułeczki. Ułożyć je w natłuszczonej foremce i zostawić do wyrośnięcia. Piec 20-25 minut w temp. 200 st. Posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !