Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na schabowych kościach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 duże sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeń wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 1/2 kg
ogórki kiszone 70-80 dkg
przyprawa uniwersalna wg uznania
bulion 1 kostka
kości schabowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na schabowych kościach

Kroki postępowania

1
Kości od schabu umyć, przełożyć do garnka, zalać ok. 3 litrami wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 1 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
2
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, dowolnie pokroić. Marchewki, pietruszkę i seler dodać do wywaru. Dodać też trochę soli, pieprz, kostkę bulionową, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 5-10 minut.
Krok 2 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
3
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
4
Ziemniaki dodać do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 4 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
5
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 5 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
6
Dodać je do zupy, zagotować.
Krok 6 - Ogórkowa na schabowych kościach foto
7
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Jak ktoś lubi, może zupę zabielić śmietaną.
Krok 7 - Ogórkowa na schabowych kościach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 01.06.2012 19:44
jedna z moich ulubionych zup:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak