Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami i mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
ser żółty 15-20 dkg
keczup 5-7 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami i mięsem mielonym

Pieczarki i cebulę obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulę wraz z pieczarkami. Następnie wrzucamy mięso mielone i chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno wykładamy podsmażone mięso z cebulą i pieczarkami. Następnie posypujemy startym żółtym serem. Wierzch polewamy obficie keczupem. Zapiekamy około 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.06.2012 11:34
chętnie spróbuję
motyl 01.06.2012 15:58
wyśmienita
parysek10 01.06.2012 15:06
bardzo pysznie wygląda
patusia 01.06.2012 13:52
Właśnie mam ochotę na coś takiego :)
matriasik 01.06.2012 13:18
Lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak