Sposób przygotowania

Mąka 2 łyżki
Pieczarki 20 dkg
Bulion ½ litra
Śmietana gęsta ½ szklanki
Przecier pomidorowy 2 łyżki
Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
Sól
Pieprz

Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką, podsmażyć na maśle. wyjąć mięso i na pozostałym tłuszczu zarumienić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Mięso, cebulę i pieczarki zalać bulionem i razem dusić. Do momentu gdy mięso będzie miękkie. Doprawić przecierem pomidorowym, śmietaną, i przyprawami. Doprowadzić do wrzenia po przyprawieniu ale nie gotować na koniec posypać natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !