Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 200 g
bułka czerstwa 25 g
margaryna 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z jarmużu

Jajko 1 szt.
Bułka tarta 10 g
Tłuszcz 15 g
Mleko
Sól
Przyprawy

Jarmuż umyć, wykroić główny nerw i ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić i posiekać. Bułkę namoczyć w mleku. Margarynę rozetrzeć, dodać wyciśniętą bułkę, żółtko i utrzeć na jednolitą masę. Jarmuż, ubite na pianę białka oraz przyprawy dodać do masy i wymieszać. Na koniec formować kotlety, otaczać je w tartej bułce i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak