Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kost.
jajko 5 szt.
śmietana gęsta 1 szkl.
rodzynki 10 dkg.
cukier 3/4 szkl.
skórka z cytryny 1 szt.
skórka kandyzowana cytrynowa 1 łyżka
skórka kandyzowana pomarańczow 1 łyżka
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pascha

twaróg zemleć trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa,margarynę stopić,dodać jajka i śmietanę oraz zmielony twaróg mieszając cały czas podgrzewać na wolnym ogniu,kiedy zaczną pokazywać się pęcherzyki zdjąć z ognia przestudzić masę,i do letniej wsypać rodzynki,otartą skórkę z cytryny oraz skórki kandyzowane wszystko wymieszać,masą napełnić formę nakryć talerzem ustawić na podstawce do której spłynie serwatka i schłodzić przez minimum dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.11.2013 17:47
bardzo smaczna
Motorek 23.01.2013 11:03
bardzo smaczny i pożywny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak